Előfizetői tartalom

A Solyndra-botrány lefagyasztotta a teljes amerikai zöld programot

Portfolio
A Solyndra-botrány miatt akadoznak az amerikai Energiaügyi Minisztérium (DOE) megújuló, alternatív energetikai beruházási programjai. A Fisker autógyártócég vezetője a héten azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben az amerikai kormány nem határoz rövid időn belül a társaság által korábban igényelt kedvezményes hitelről, akkor az eredetileg Delaware-be tervezett gyárát más országban építi fel- számol be a Wall Street Journal.

Mint ismeretes, az amerikai energiaügyi minisztérium (DOE) tavaly komoly nyomás alá került azt követően, hogy az egyik több mint félmilliárd dolláros hitelgaranciához jutó napenergetikai társaság csődöt jelentett. A Solyndra elsősorban a napenergia-piacon jelentkező erős ázsiai nyomással indokolta meggyengülését. A belső kormányzati vizsgálatokon túl az FBI éi végzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés