Előfizetői tartalom

Nem csak nálunk kevés a zöld-autó: gondban a németek?

Portfolio
Az egekbe szökő benzinárak ellenére a németeknek csak igen kis hányada használ alternatív meghajtású autókat. A duisburgi egyetem autóipari kutatóintézetének (CAR) vezetője szerint veszélyben van az a német célkitűzés, ami szerint 2020-ra már egymillió alternatív meghajtású gépjárműnek kellene közlekednie a német utakon - számol be az MTI.

Az autóiparban elismert szakértőnek számító duisburgi egyetem autóipari kutatóintézetének (CAR) vezetője szerint a januárban és februárban Németországban eladott járműveknek mindössze egy százaléka volt alternatív - földgáz, bioüzemanyag vagy áram - meghajtású. Ferdinand Dudenhöffer szerint a német kormánynak jobban kellene támogatni az alternatív járműveket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés