Előfizetői tartalom

Energiatudatos építészeti pályázatot hirdet a Magyar Energia Hivatal

Portfolio
Hallgatói tervpályázatot hirdet energiatudatos épülettervezés témában a Magyar Energia Hivatal építészhallgatók számára. A "Takarékoskodj a Föld energiájával!" elnevezésű kampány hallgatói tervpályázatának célja, hogy felhívja a figyelmet természeti környezetünk építőipari és épülethasználati túlterhelésére, és arra, hogy gondos tervezéssel mindez csökkenthető. A MEH a pályázattal ösztönözni kívánja a felnövekvő építészgeneráció tagjait, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak az energiatakarékos megoldások, és ökologikus szemlélet alkalmazására - olvasható a hivatal közleményében.

"Magyarországon az építés és épületfenntartás alapterületre vetített energiaigénye 60 százalékkal haladja meg az EU régi tagországainak átlagát, és az éves belföldi energiafelhasználás 40 százalékát képviseli. Ez pontosan azt jelenti, hogy az új építések megfelelő színvonalának biztosításával és a meglévő épületállomány fokozatos energetikai felújításával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés