Előfizetői tartalom

Amerika visszaüt Kínának - Feszültségpont a napenergetika

Portfolio
Csatát nyerhetnek az amerikai napelemgyártók, ugyanis a várakozások szerint a kereskedelmi minisztérium illetékes vizsgálóbizottsága holnapi előzetes állásfoglalásában importvám kivetéséről határoz majd a kínai napenergetikai termékek esetében. Az ügy még tavaly indult, amikor is hét amerikai napelemgyártó azzal vádolta meg kínai szektortársait, hogy azok aránytalanul magas állami támogatásban részesülnek, valamint hogy az Egyesült Államokban dömpingáron értékesítenek - számol be a Reuters.

Holnap várhatóan előzetes döntést hoz az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának illetékes bizottsága, aminek értelmében büntetővámmal sújthatják a kínai napelemgyártó cégeket. Mint ismeretes, tavaly több amerikai napelemgyártó közösen kérte az Obama-kormányzatot, hogy vizsgálja meg a kínai napelemexporttal kapcsolatos tevékenységeket, mert álláspontjuk szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés