Előfizetői tartalom

Kiszivárogtak a részletek: így mentenék meg a BKV-t

Portfolio
Egy olyan javaslat is szerepel a BKV-probléma megoldására kidolgozott tervben, amely adót vetne ki azokra a cégekre, amelyek telkei alatt közművezetékek futnak. A Századvég Gazdaságkutató által kidolgozott koncepció emellett a dugódíj 2013-as bevezetésével és a BKV-jegyek áfájának csökkentésével is számol. A tervekkel a főváros sem ért maradéktalanul egyet - tudta meg az origo.

A közműadóra keresztelt új köztehertől a koncepciót ismerő források szerint nagyjából évi 15 milliárd forint bevételt remél a tervezet, amely végső soron a BKV kasszájába folyna be. Az egyelőre még nem világos, hogy a kormány támogatja-e a javaslatot. A közlekedési vállalat működésének ésszerűsítését célzó tervezet az újfajta adó mellett a jegyek és bérletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés