Előfizetői tartalom

Értékesítették az első "légi kvótákat"

Portfolio
Magyarországi társaság kötötte a világ első EUAA (EU légiközlekedési kibocsátási egység) ügyletét. Az idei évtől kezdődően a légitársaságok is részt vesznek az Európai Unió kibocsátás-kereskedelmi rendszerében, ahol külön a számukra elkülönített kibocsátási egységekkel (EUAA) fedezhetik károsanyag-kibocsátásukat - olvasható a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. közleményében.

"A világ első EUAA tőzsdei ügyletét zárták a héten a Vertis közreműködésével. Az ügylet az ICE tőzsdén valósult meg, a 2012. decemberi kontraktusú EUA (az EU normál kibocsátási egysége) árával megegyező szinten. Új szempontot hozott a légitársaságok döntéseibe a szektor csatlakozása az Európai Unió kibocsátás-kereskedelmi rendszeréhez: a társaságoknak még alaposabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés