Előfizetői tartalom

Fazekas: béke van a mezőgazdaságban

Portfolio
A szaktárca kiemelt feladatának tekinti az állattenyésztés és növénytermesztés elmúlt években felborult arányának helyreállítását. Az egyensúlyteremtésben fontos szerep jut az állami földeken gazdálkodóknak is - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) megyei irodájának avatóján Szolnokon hétfőn, írja az MTI.

Hangsúlyozta: a cél a két ágazat "egészséges", 50-50 százalék körüli arányának helyreállítása. Bár a EU közös agrárpolitikája a növénytermesztést helyezi előtérbe, a piaci igények az elmúlt időszakban felértékelték az állattartás jelentőségét és javították annak kilátásait. "Úgy kell alakítanunk a feltételeket, hogy azok hasonlóan kedvezőek legyenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés