Előfizetői tartalom

Benzinessel is jó választás a Hyundai i40

Hámor Iván
A felső-középkategóriában a dízelmotorok aránya 70% körüli, de egyes piacokon ennél is magasabb. A gyárak - eddig - leginkább a svájci és a skandináv térség miatt tartották kínálatukban ezeket az erőforrásokat, ahol adózási, környezetvédelmi, illetve környezeti - nagyon hideg telek - miatt a benzinmotorok is jelentős részesedést tudhattak magukénak. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően - akár turbóval, vagy anélkül - azonban képesek lehetnek az arány módosítására.

Sokáig népszerűek voltak az alap benzinmotorral kínált modellek itthon is, de ennek elsősorban ár okai voltak. A vevők - még a cégek többsége is - örült, ha új autóhoz juthatott, a lehető legolcsóbban. A szűk keretekből inkább nagyobb karosszériájú, szegényes felszereltségű és a legkisebb motorral szerelt változatra futotta. A biztonsági felszerelések megsokszorozódásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés