Előfizetői tartalom

Drágult a gabona, a tej, az állati termékek, és szinte minden

Portfolio
Az agrártermékek termelőiár-szintje decemberben az előző hónapokénál kisebb mértékben, 10,0%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A növényi termékekért 4,7, az élő állatokért és állati termékekért 20,2%-kal kaptak többet a termelők. Előbbi termékcsoport árnövekedési üteme az év során csökkenő, utóbbié az év második felétől növekvő tendenciát mutat, tette közzé legújabb jelentésében a KSH.

A gabonafélék ára az egy évvel ezelőtti 57,2% után 2011 decemberében ennél kisebb mértékben, 4,2%-kal emelkedett. A búza és a kukorica ára valamelyest csökkent a novemberihez képest, előbbi 49 000, utóbbi 44 900 forintba került tonnánként. Az ipari növények termelői ára a 2010. decemberihez képest 20,0%-kal nőtt, ezen belül az olajnövények ára 9,2%-kal. A burgonya termelői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés