Előfizetői tartalom

Mennyibe kerül a legolcsóbb cégautó?

Hámor Iván
A 12 évhez közelítő átlagéletkorú magyarországi autópark a céges járművek korosodását is jelenti. Ez pedig a szervizköltségek, a környezetterhelés és adott esetben a magasabb hajtóanyagszámla révén a cég eredményességére is kihat, így érdemes átgondolni, nem jobb-e egy korszerű, garanciális, új autó. Míg korábban egyéb szempontok is szerepet játszottak a választásban, ma egyre fontosabb az üzemeltetés és fenntartás költsége. Az idei szabályzórendszernek köszönhetően az áfa a személyautók lízing-, illetve bérleti díjából is visszaigényelhető, ami újabb adalék az új jármű üzembe állítása mellett.

Az autókat használó cégek körében korábban presztízs, méret, és egyéb szempontok is szerepet játszottak, amikor autót választottak munkatársaik számára. Ma sok vállalkozás esetében ezek háttérbe szorulnak, és a legfontosabb tényezővé az ár, azaz a havidíj lép elő. Sok esetben nincs is értelme feleslegesen nagyméretű és nagy erőforrással szerelt autót választani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés