FONTOS Döbbenetes zuhanás: így semmisült meg a lakáspiac másfél évtizeddel ezelőtt
 
Előfizetői tartalom

Nokia: az iparági változások indokolják a leépítést

Portfolio
A Nokia nem költséghatékonysági szempontok miatt, sokkal inkább iparági változások miatt döntött 2300 komáromi alkalmazott elbocsátása mellett - mondta Niklas Savander, a Nokia Markets ügyvezető alelnöke telefonos sajtókonferencián szerdán az MTI tudósítása szerint. A magyar kormányt csak tegnap értesítették a végleges döntésről, bár az elmúlt napokban már történtek rá utalások - írja az Index.

Savander szerint alapvetően nem a költségek indokolták a gyártási struktúra átszervezését, így nem az európai országok által nyújtott lejárt támogatások, hanem a gyártási sebesség növelése miatt költöznek Ázsiába - az összeszerelési folyamatok döntő része manapság már ott zajlik, illetve beszállítóik közül is sokan Ázsiában vannak. Így újabb állami támogatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés