Előfizetői tartalom

Nincs. Semmi. Baj.

15 éve nem indult ilyen jól az év, már mint ami az amerikai részvénypiacok teljesítményét illeti, a vezető benchmarkok némelyike több éves csúcson áll. A befektetők már hetek óta figyelmen kívül hagyják a makrogazdasági kockázatokat, az európai adósságválságot, az esetleges görög csődöt, a kínai lassulástól való félelmek is alábbhagytak. De mire ez a jó hangulat, miért emelkednek a részvényindexek újabb és újabb csúcsokra? Összefoglaltuk azokat a fontosabb makrogazdasági, vállalati és technikai érveket, amelyek az előző hónapok részvénypiaci raliját igazolják, és amelyek akár további emelkedést vetíthetnek előre. Öveket becsatolni, rózsaszín szemüvegeket feltenni!

Érvek. 1. Akcióban a világ jegybankjai A fejlett világ jegybankjai - így a Fed, az EKB és a Bank of England is - komoly kamatcsökkentéssel reagáltak a válságra, ezzel pumpálva olcsó pénzt a rendszerbe. Mivel azonban a nullához közeli kamatszint mellett további gazdaságösztönzésre már nincs jelentős tér, nagy volumenben kezdtek el állampapírokat vásárolni (Quantitative...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés