Előfizetői tartalom

Kétszer kell megfizetni az autópályadíjat

Hámor Iván
2012. február 1-től már csak a 2012-es éves autópálya bérletek - e-Matricák - érvényesek, így aki megszokta, hogy az éves díj megfizetése után bármikor, bárhol felhajthat a fizetős szakaszokra, most érdemes ellenőriznie, hogy saját maga, vagy autópark-, illetve flottakezelője megtette-e a szükséges intézkedéseket. Az év közben történő esetleges autócserekor viszont új szabályok kerültek a rendeletbe, amik nem könnyítik meg sem az adminisztrációt, és adott esetben további anyagi terhet is jelentenek.

A korábbi 1000 Ft-os eljárási díj helyett egyrészt 1470 Ft-ot kell fizetni az e-Matrica átírásáért, de ez az összeg tartalmazza a forgalmi adót is. Sokkal jelentősebb tételt jelenthet pl. egy flottakezelő, vagy bárbeadó cég számára az autópályadíj - bizonyos időszakra szóló - dupla megfizetése. Erre akkor kerülhet sor, ha egy leadott, eladásra szánt jármű még nem került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés