Előfizetői tartalom

Még mindig nem a Magyar Telekom a UBS kedvence

Portfolio
A UBS elemzői alapvetően pesszimisták a magyar makrogazdasági kilátásokkal kapcsolatban, részben ennek tudható be, hogy továbbra is a szektor legkevésbé kedvelt papírjának tartják a Magyar Telekomot. Annak azonban véleményük szerint nőtt a valószínűsége, hogy a távközlési különadót végleg kivezessék a rendszerből, részben ezért emelték meg célárukat 40 forinttal, ajánlásuk továbbra is semleges.

A Magyar Telekom árbevételén belül egyre kisebb arányt adnak a hang alapú bevételek, ez azonban alacsonyabb EBITDA marzsot eredményez, ezt pedig a költségcsökkentései intézkedésekkel nem tudja kompenzálni a társaság. A negyedik mobilszolgáltató magyarországi megjelenése is negatív hatással járhat, hiszen a középtávon az új szereplő megjelenése az árverseny erősödését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés