Előfizetői tartalom

Rengeteg fát loptak a tolvajok

Portfolio
Mintegy 5 ezer hektárral nőtt az erdőterületek nagysága 2010-ben - derül ki a magyarországi erdőállományról szóló jelentésből, melyet évente tesz közzé a vidékfejlesztési miniszter. Magyarország területének 20,7%-át, csaknem 2 millió hektárt borít erdő, ennek 56%-a van állami tulajdonban. A növekedés összhangban van a kormányzat szándékával, amely 27%-ra kívánja növelni az erdős területeket.

A hazai erdőállapot változásának, illetve az erdőgazdálkodás teljesítményének vizsgálata és értékelése elengedhetetlen az erdészeti politika és stratégia kidolgozásához. Magyarország faállománya földrajzi elhelyezkedésének és domborzatának köszönhetően rendkívül változatos. Hazánkban akácfaállományból van a legtöbb, e fajt követik az őshonos tölgyesek, majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés