Előfizetői tartalom

33 milliárdos bevételt hozhat a frekvenciaértékesítés

Portfolio
Akár több mint harmincmilliárd forintos bevétele származik az államnak a frekvencia-árverésből, és bizonyosan állami lesz a negyedik mobilszolgáltató, írja a Népszabadság. Tízmilliárd forinttal több lehetett volna a bevétel, ha egy magáncég nyerhette volna el a frekvenciákat, a legtöbbet pedig akkor kereshetett volna az állam, ha a jelenlegi piaci szereplők versenyeznek a frekvenciákért.

Ma a blokkválasztási szakasszal folytatódik a frekvenciatender, a következő napokban az eljárás végeredményét is kihirdethetik - értesült a Népszabadság. Az állam 30-33 milliárd forint bevételre tesz szert az árverésekből, a hivatalos közlések azonban 40-43 milliárd forint bevételről szólhatnak majd, hiszen a negyedik szolgáltató indulását lehetővé tevő frekvenciacsomaghoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés