Előfizetői tartalom

Így mérsékelje üzemanyagköltségeit!

Hámor Iván
Az egy év alatt közel 100 Ft/l-rel dráguló gázolaj és a hasonló mértékű áremelkedésen átesett benzin olyan terheket ró a vállalkozásokra - és a magánszemélyekre is -, melyek az egyéni közlekedés, azaz az autózás újragondolását teszi indokolttá. Mivel a literenkénti árakra nem lehet hatást gyakorolni, sőt a környező országok jó részében még többe is kerül, így a felhasznált mennyiség csökkentésével lehet a költségek emelkedését mérsékelni.

A budapesti forgalmat megfigyelve jól látható, hogy aki megteheti, jóval kevesebbet használja járművét. A máskor menetrend szerint zsúfolt útvonalak bizonyos napszakokban hétköznap is hétvégi "kihaltságot" mutatnak, és a csúcsidőszakokra sem jellemzőek a hosszú percekig mozdulatlan kocsisorok. Ez a megoldás, mármint a kevesebb autóhasználat a racionalitás felé tett lépések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés