Előfizetői tartalom

Rést ütött a pajzson a CNG

Hámor Iván
A hagyományos hajtóanyagok - benzin, gázolaj - mellett továbbra is alternatívnak számítanak a gázos megoldások, pedig a folyékony PB (LPG) több évtizedes - legális - múlttal rendelkezik és több tízezer felhasználó számára jelent költségkímélő járműhasználatot. A még környezetkímélőbb sűrített földgáz (CNG) a múlt évig csak néhány vidéki tömegközlekedési vállalat kiváltsága volt, de 2011-ben megnyílt az első nyilvános gyorstöltőállomás, mely bárki számára lehetővé teszi a CNG elérését Budapesten. CNG-s modelleket már korábban is árlistáján tartó Opel mellett a Fiat lépett egy nagyot, és három haszonjárművét is kínálja CNG üzemmóddal.

A kínálat bővítésétől - különös tekintettel a jelenlegi "monopolhelyzetre" - a forgalom növekedését várják a Fiatnál. A piaci részesedést tekintve erre eddig sem lehetett panaszuk, ugyanis a paletta ilyen jellegű bővítését megelőző időszakban, 2011-ben a Fiat érte el legjobb eredményt a hazai haszonjármű piacon - a személyszállító változatok nélküli értékelésben.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés