Előfizetői tartalom

Merkel is támogatja a pénzügyi tranzakciós adó bevezetését

Portfolio
Közös álláspontot alakítottak ki a franciák és a németek az akár már jövőre bevezetésre kerülő pénzügyi tranzakciós adóval kapcsolatban, írja a Bloomberg. Angela Merkel német kancellár ma úgy nyilatkozott, elképzelhetőnek tart egy az egész eurózónában kivetésre kerülő új tranzakciós adót. Az ötletnek azonban nem csak támogatói vannak, a britek ellenzik az adó bevezetését, ha az csak Európa egyes országaira korlátozódik, hiszen ebben az esetben London komoly versenyhátrányba kerülne más pénzügyi szempontokkal szemben.

A francia kormány múlt héten kezdett komolyabb kampányba a pénzügyi tranzakciós adó bevezetése mellett, és a hivatalos kommunikáció alapján ugyan azt szerették volna elérni, hogy más európai országok, elsősorban Németország is csatlakozzon a kezdeményezéshez, de akár egyedül is bevezették volna az új adót. Nicolas Sarkozy francia elnök ma találkozott Berlinben Angela...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés