Előfizetői tartalom

Már 2013-ban magasabb sarcot fizethetnek a spekulánsok

Portfolio
A Nicolas Sarkozy vezette kormány fel kívánj gyorsítani a pénzügyi tranzakciós adó európai bevezetésének folyamatát, és már akár februárban a törvényhozás elé kerülne az új adó, ezzel a franciák minden más európai országot megelőznének, írja a Financial Times. Az adó bevezetésében egyetértés mutatkozik Európa két vezető nagyhatalma, Franciaország és Németország között, míg például Nagy-Britannia ellenzi a döntést, mivel a tranzakciós adó bevezetése csökkenthetné London súlyát a globális pénzügyi központok között. Korábbi tervek szerint az adót 2014-ben vezetnék be Európában, Franciaországban és Németországban azonban már akár egy évvel korábban.

A pénzügyi tranzakciós adó, más néven Tobin-adó az egyik olyan téma, amelyről Sarkozy francia elnök, és Angela Merkel német kancellár egyeztet majd Berlinben jövő hét hétfőn, mielőtt sor kerülne az EU csúcsra a hónap végén. Németország egyébként alapvetően támogatja a pénzügyi tranzakciós adó bevezetését, más európai országok, így Nagy-Britannia azonban erősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés