Előfizetői tartalom

Elszállt a magyar hozam - Mi lesz a Magyar Telekommal?

A 10 éves magyar állampapír hozam 11 százalék fölött is járt, ezt figyelembe véve a Magyar Telekom részvényei egyre kevésbé tűnnek jó befektetésnek, hiszen a (korábban?) kockázatmentesnek tartott állampapírokhoz képest egyre kisebb prémiumot nyújtanak. A helyzet most igencsak különleges, hiszen jelenleg a Magyar Telekom papírjai osztalékhozamukat tekintve diszkonton forogjanak a 10 éves magyar állampapírokhoz képest, ha pedig ezt vesszük alapul, találunk jóval vonzóbb telekom részvényeket is a régióban. Bár az elmúlt hetekben az MTel árfolyama relatíve rezisztens volt az állampapírpiaci hozamok elszállására, az elmúlt napokban azonban a befektetők elkezdték beárazni az EU/IMF segítség esetleges elmaradásából fakadó negatív hatásokat. Kérdés, hogy folytatódik-e a zuhanás a telekom cég papírjaiban?

Mi történt eddig? Decemberben több magyar állampapír aukció is a vártnál gyengébb eredménnyel zárult. Először december 22-én a 12 hónapos diszkontkincstárjegyből, majd december 27-én a 3 hónapos diszkontkincstárjegyből, ezt követően december 29-én a 3, 5 és 10 éves állampapírokból, majd ma a 12 hónapos diszkontkincstárjegyből kelt el a tervezettnél alacsonyabb mennyiség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés