Előfizetői tartalom

Sosem voltak ilyen borúlátók a profik - Mi vár a részvényekre?

Portfolio
Jelentősen erősödött a hazai alapkezelők részvénypiaci kilátásokkal kapcsolatos pesszimizmusa rövid és hosszabb távon egyaránt, ami megmutatkozik a részvények saját benchmarkhoz képesti súlyozásában is. A megkérdezettek 62%-a alulsúlyozza az eszközosztályt, míg 38% semleges álláspontot képvisel, olyan alapkezelő pedig nem akad, aki a részvényeket felülsúlyozáson tartja. Mindezek következtében az eszközosztály esetében 62%-os nettó alulsúlyozás figyelhető meg, amire a felmérés készítése óta nem volt példa. A vezető részvények mindegyikénél csökkent a kedvencként való említések száma, a befutó a MOL és a Richter lett.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Aegon, Allianz, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Equilor, Erste, ING, K&H, MKB, Quaestor. A decemberi hónap kisebb fellélegzést hozott a fejlett piacokon, ami azt jelenti, hogy az S&P 500 index az év utolsó hónapját 1% körüli emelkedéssel zárta. A hazai tőzsde ezzel szemben 1%-os veszteséget könyvelhetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés