Előfizetői tartalom

Biztonságos menedék marad a termőföld?

Portfolio
A 2011-es év egyik legnagyobb nyertese volt a mezőgazdaság és a termőföldpiac. Az árak folyamatosan emelkedtek, az érdeklődés pedig rendkívüli mértékben megnövekedett a hosszú távú és biztonságos befektetést keresőknek köszönhetően a termőföldpiacon. A termék ugyan sok szempontból körülményes, a benne rejlő potenciál mégis vonzza a befektetőket. A Portfolio.hu kérésére három jelentős termőföldpiaci szereplő értékeli az idei esztendőt és ad támpontot a jövő évhez, hogy mire is számíthat a termőföldpiac és befektetői.

A termőföld, más befektetési eszközökhöz képest speciális szakértelmet igényel, így nem olyan könnyű az íróasztal mögött ülve kényelmesen és rugalmasan kereskedni vele. Bár egyre növekvő, de jelenleg még a likviditása sem túl vonzó, és a különböző szempontok miatt (tulajdoni hányad, aranykorona, stb.), az egyes termékek összehasonlíthatósága sem mérhető össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés