Előfizetői tartalom

Ennyibe kerül a fővárosi behajtás - teherautóknak

Hámor Iván
A Fővárosi Közgyűlés szinte az utolsó pillanatra hagyta a döntést, de végül alig pár nappal karácsony előtt megalkotta a 2012-es behajtási szabályozást, ami a 3,5t-nál nehezebb össztömegű tehergépkocsikra vonatkozik. A döntése értelmében átlagosan 4%-kal emelkedik a behajtási díj, bevezetik az engedélyek online kiadását, és átalakítják a kedvezményrendszert is.

A díjfizetésen kívül megváltozik az engedélyek kiadásának rendje is, az eddigi papír alapú igazolásokat egy elektronikus, a rendszámok adatbázisán alapuló rendszer veszi át. Ettől függetlenül emelkednek a díjak - miközben a papír alapú engedélyek előállításának és kezelésének költsége megszűnik. Egy engedély az eddigi nettó 1600 Ft helyett nettó 2000 Ft-ért lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés