Előfizetői tartalom

A józanész diadala - BMW 520d

Hámor Iván
Ritka az az eset, amikor egy autó valóban nyugodt és stresszmentes - közlekedési célú - használatához elegendő a gyártója által kínált alapmotor. Legtöbbször ezek az erőforrások komoly kompromisszumokat követelnek a vezetőtől, cserében a kedvezőbb vételárért. Egy prémium márka esetében sokszor a presztízsszempontok is szerepet játszanak az erőforrás kiválasztásakor, így itthon egy 5-ös BMW "legalább" háromliteres. A szabályt egyre több kivételt erősíti, mint amilyen az 520d is.

A világ sok országával ellentétben itthon hiába az 5-ös BMW a legnépszerűbb modellje a bajor márkának, még mindig nincs belőle annyi, hogy minden útkereszteződésbe jusson. Bő egy évvel a megjelenése után ezért még mindig újszerűnek hat, és a relatív kis motorral kombinált 8-fokozatú automatikus váltónak köszönhetően a kipróbált autó valóban az is volt.Az 5-ös BMW...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés