Előfizetői tartalom

Mégsem az akkumulátoroké a jövő?

Hámor Iván
A környezetkímélő elektromos autózás gyors elterjedésének egyik gátja, hogy a jelenlegi akkumulátor technológiák kapacitási és tölthetőségi mutatói nem elégítik ki a belsőégésű motorral szocializálódott felhasználók igényeit. Szakmai körökben régóta terjed egy elképzelés, miszerint a valódi áttörést nem is az akkumulátoroktól kell várni, hanem valami egészen más technológiától. Ez a kondenzátor.

Ma már általánosnak, széles körben elterjedtnek lehet tekinteni a GPS alapú helymeghatározó rendszereket, melyek megfelelő szoftveres támogatással - útvonaltervező, stb. - komoly segítséget jelentenek a közlekedők számára. Néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt - a technológia létezése mellett - az a pontosságú helymeghatározás, amire ma egy teljesen alap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés