Előfizetői tartalom

A Clearwire csődhíre lehet, hogy csak egy "trükk"

Portfolio
A nagysebességű vezeték nélküli hálózat kiépítésén dolgozó Clearwire bejelentette, december elsején esedékes fizetési kötelezettségeinek lehet, hogy nem tud eleget tenni. A cég részvényei a hírre 21 százalékot estek a pénteki kereskedésben. A Clearwire kötvényeit is birtokló portfólió menedzser szerint viszont valószínűleg csak egy trükkről van szó, amivel a cég pénzt igyekszik szerezni legnagyobb részvényesétől, a Sprint Nexteltől - írja a Bloomberg.

A Clearwire arra figyelmeztetett, hogy a december elsején esedékes 237 millió dolláros adósság törlesztés elmaradhat, ami a cég csődjével lenne egyenértékű. A nagysebességű vezeték nélküli hálózat kiépítésén dolgozó vállalat bejelentése Nuveen High Income Bond Fund menedzsere szerint viszont csak egy trükk, amivel pénzügyi támogatást igyekszik szerezni a cég a partnerétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés