Előfizetői tartalom

Nem lesz termőföldadó

Portfolio
Bár a számvevőszéki és költségvetési bizottság egy, a jövő évi adótörvényekhez benyújtott módosító javaslatban a múlt héten indítványozta, mégsem lesz termőföldadó - derült ki a parlament mezőgazdasági bizottságának hétfői ülésén. A javaslatot - amely azt kezdeményezte, hogy a telekadó tárgyi hatályát kiterjesztve legyen lehetőség a termőföld adóztatásra - sem a kormány, sem a bizottság nem támogatta az ülésen, írja az MTI.

Font Sándor, a mezőgazdasági bizottság elnöke a testület ülését követően elmondta: a számvevőszéki és költségvetési bizottság által benyújtott egyik módosító indítvány lehetőséget biztosított volna a helyi önkormányzatoknak, hogy adót vessenek ki a termőföldre. Ezt a javaslatot a parlamenti többség hétfő este, az adótörvényekhez benyújtott módosító indítványokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés