Előfizetői tartalom

Soha nem volt ilyen jó októbere a Budapest Airportnak

Portfolio
Rekordot döntött októberben is az utasforgalom a Budapest Airportnál. A nyaralási szezon után az október havi forgalom - a korábbi évekkel ellentétben - alig mutatott csökkenést, a repülőtér történetében először sikerült átlépni októberben is a havi 800 ezres határt. A fellendülés a jelek szerint kitarthat az év utolsó harmadában, ez pedig azt jelenti, hogy minden idők legforgalmasabb évét regisztrálhatja a budapesti repülőtér - olvasható a Budapest Airport közleményében.

845 815 utas - ennyien fordultak meg a Liszt Ferenc repülőtér termináljain idén októberben. Ez egészen pontosan 9,2%-os növekedés az előző év 10. hónapjához képest. Az éves forgalomnövekedés idén 8,6%-os (a tavalyi izlandi vulkánkitörés okozta kiesést leszámítva pedig 6,5%). Januártól októberig 7,64 millió utasa volt a repülőtérnek, ami szintén a valaha elért legmagasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés