Előfizetői tartalom

Jók a számok, száguld a Deutsche Telekom

Portfolio
Árbevétel szinten az elemzői várakozásoknak megfelelő, EBITDA szinten azonban a konszenzusnál jobb számokkal állt elő mai gyorsjelentésében a Deutsche Telekom. A társaság árbevétele a várakozásoknak megfelelően tovább esett, bár a csökkenés üteme az elmúlt 2 negyedévben alacsonyabb volt, mint amit a 2009-2010-es időszakban láthattunk. Mind a vezetékes, mind a mobil üzletág szenved, a társaság profitabilitást pedig a különadók is csökkentették. A társaság menedzsmentje megerősítette az idei évre vonatkozó előrejelzését. A vártnál jobb gyorsjelentés hatására a Deutsche Telekom részvényei közel 2 százalékos pluszban tartózkodnak.

A Magyar Telekomhoz hasonlóan az anyavállalat, a Deutsche Telekom árbevétele is az elmúlt negyedéveknél kisebb mértékben esett vissza az idei harmadik negyedévben, a 6 százalékos csökkenés nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak.A tisztított EBITDA 100 millió euróval 4,9 milliárd euróra csökkent, ez magasabb, mint a 4,7 milliárd eurós elemzői várakozás. A csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés