Előfizetői tartalom

Az ökölszabály továbbra is érvényes

Hámor Iván
A folyamatosan emelkedő hajtóanyagárak - és ezen belül a gázolaj - egyre gyakrabban teszik indokolttá a kérdést, milyen hajtóanyaggal üzemelő - személy - autót érdemes vásárolni, használni. A kérdésre leginkább konkrét eseteket vizsgálva lehet pontos választ adni, de a legújabb számítások azt igazolják, hogy a régi ökölszabály továbbra is érvényben marad.

szerint járműtípustól, konkrét modelltől és nem utolsó sorban az üzemeltetés, kezelés valós körülményeitől függően legalább évi 30 ezer kilométert kell megtenni egy autóval ahhoz, hogy a dízelmotoros változatra essen beszerzéskor a választás. A legújabb, kis lökettérfogatú turbós benzines erőforrások megjelenésével a határ pár ezer kilométerrel feljebb tolódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés