Előfizetői tartalom

Jelentős termőföldár növekedés hazánkban

Portfolio
A tavalyi évi stagnálás után kimondottan jelentős mértékű, mintegy 5 százalékos árnövekedést regisztrált az FHB Bank a termőföldek árában, derül ki a cég által publikált FHB Termőföldindex legfrissebb adataiból. A kereslet élénkülésének köszönhetően, mind reál, mind nominális értelemben emelkedett a hazai termőföldek átlagára. Az elmúlt négy év legnagyobb nyertese a szántó és az erdő volt, míg a gyümölcsös és szőlő ára továbbra is leszállóágban van.

Növekvő árak 2011-ben egyértelmű nominális (+4,8%) és reál (+1,6%) áremelkedés volt mérhető a 2010. évi stagnálás után. Harmati László, az FHB üzleti vezérigazgatója elmondta, hogy a forgalom még mindig nagyon alacsony, a teljes mennyiség mintegy 2-3 százaléka forog. A forgalmat elsősorban a kisméretű földek nagyobb mennyisége jelentette, ám az ebből adódó hatásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés