Előfizetői tartalom

A döntés egyre nehezebb - venni, vagy nem venni?

Hámor Iván
Az újautók piaca csak árnyéka önmagának, a "életet" a céges vásárlások tartják benne - így az importőrökben, márkakereskedőkben is. Az év vége mindig egyfajta reménysugár szokott lenni, mert a privát és céges "büdzsék" alakulásától függően már látható, marad-e szabad forrás pl. autóvásárlásra. A 2012-es regisztrációs adó legújabb tervezete azonban lehűti a várakozásokat, ugyanis a táblázat szerint az új - vagy egy évnél nem öregebb - személyautók esetében jelentősen csökkenhet az a tétel.

Alig két hete jelent meg a 2012-es Regisztrációs adó egy tervezete, mely kérészéletűnek bizonyult. A legújabb módosító indítvány az Euro 5-ös környezetvédelmi - a hazai terminológiában 11-es, vagy annál jobb - besorolásba tartozó autók esetében a korábbinál nagyságrenddel kisebb összegeket tartalmazó táblázat szinte minden esetben kisebb fizetési kötelezettséget ír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés