Előfizetői tartalom

Amerikai örökség az új Lancia Thema

Hámor Iván
Az három nagy amerikai autógyártó közül a legkisebbnek a Fiat konszern dobott mentőövet 2009-ben. A tranzakció eredménye többek között az is, hogy az európai márkák - Alfa Romeo, Fiat - visszatérhetnek, vagy betörhetnek a tengeren túli piacra, a másik oldalról viszont olyan modellekkel bővítheti palettáját, melyek önálló kifejlesztése nagyon sok pénzbe került volna.

A Jeep-ek és a Fiat Freemont után a Lancia is megkapta a maga "amerikai nagybácsiját", mindjárt két példányban is. Az egyik a Lancia Voyager, mellyel Lee Iacocca 1984-ben megmentette a márkát a csődtől, a másik pedig a korábban Chrysler 300C néven ismert Lancia Thema.Utóbbi egy 5 m-nél is hosszabb négyajtós limuzin, mely nálunk szokatlan arányaival - magas övvonal, nagy kerekek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés