Előfizetői tartalom

Aki időben lép, annak lehet téli gumija

Hámor Iván
A hosszúra nyúlt barátságos időjárású ősz után, pillanatok alatt, szinte egyik napról a másikra jelentősen megváltozott az időjárás. Nem csak a levegő, hanem a talaj és vele együtt az útfelületek hőmérséklete is lecsökkent, ami indokolttá teszi a közkeletű szóhasználattal télinek nevezett gumiabroncsok felszerelését. A téli évszak körülményeinek jobban megfelelő jobb hidegtűrésű gumik szükségességét nem eléggé hangsúlyozni, csakúgy, ahogy azt sem, hogy időben el kell kezdeni szervezni - és végre is kell hajtani - a céges autópark átgumizását.

A Fiat gyár egykori elnöke, Gianni Agnelli az 1960-as években kiadott "jelszava" szerint az olaszok ne gumit, hanem autót cseréljenek, sajnos Magyarországra nem lehet érvényes. Az idei újautó eladások jó esetben kis mértékben emelkednek az előző évhez képest, de ha hirtelen megugranának az eladások, akkor a jobb hidegtűrésű abroncsokra még nagyobb mennyiségben lenne szükség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés