Előfizetői tartalom

Miként válik Pécs az első zöld várossá?

Portfolio
Pécs hamarosan zöld várossá válhat, tekintettel arra, hogy egy új biomassza-blokk üzembe állításával a város teljes távhőellátása megújuló forrásból származik majd. A METÁR alapvetően jó koncepció, azonban a benne megfogalmazott teljesítményhatárok a biomassza esetében nem feltétlenül szerencsések. A lágyszárú biomassza hasznosításában igen komoly lehetőségek mutatkoznak Magyarországon, a magyar mezőgazdaság számára komoly bevételi forrást jelenthet ez a terület. A Portfolio.hu Rudolf Péterrel, a Pannonpower Holding Zrt. fejlesztési főmérnökével beszélgetett a Green Energy Investment Forum-on.

Pécs hamarosan zöld várossá válhat egy folyamatban lévő beruházás eredményeként. A Pannonpower a meglévő biomassza erőművét egy újabb, mezőgazdasági melléktermékek felhasználására alkalmas blokkal tervezi kiegészíteni, ami által Pécs hőellátása 100%-ban megújuló forrásból valósul majd meg. A Pannonpower azért döntött az újabb zöld energetikai beruházás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés