Előfizetői tartalom

Mit gondol a bankszakma a megújuló energia piacról?

Portfolio
A bankok szívesen finanszíroznának zöld energetikai projekteket, azonban ehhez szükség lenne a megfelelő szabályozói keretrendszerre. A METÁR-koncepcióról egyelőre nehéz nyilatkozni, a konkrét átvételi árakon felül számos szabályozási kérdését is felvet a tervezet. A Portfolio.hu Gulyás Olivérrel, az MKB Projekt, Strukturált és Vállalatfinanszírozás osztályának osztályvezetőjét kérdezte a Green Energy Investment Forum-on.

A zöld energia abszolút preferált terület a banki finanszírozás területén, azonban látni kell, hogy a bankok nem képesek csak azért finanszírozni egy projektet, mert az "zöld". A projektfinanszírozáson belül kifejezetten érdekes a megújulók területe. A jelenlegi gazdasági környezetben egyértelműen látszik, hogy a bankok szívesebben finanszíroznak egy energetikai projektet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés