Előfizetői tartalom

Mi lesz a vállalatokkal, ha beüt a recesszió?

A 2008-as válság során hatalmas leépítéseket és agresszív költségcsökkentési intézkedéseket vittek véghez az amerikai vállalatok. Ennek köszönhetően jelentős hatékonyságjavulás ment végbe az elmúlt években. A gazdasági fellendülés közepette a vállalatok csak óvatosan kezdték meg a foglalkoztatottság növelését, amit jól tükröz, hogy az amerikai munkanélküliségi ráta magasan a válság előtti szinten tartózkodik, ennek köszönhetően pedig magasan tudták tartani profitabilitásukat. A nagy kérdés most, a recessziós félelmek közepette, hogy egy újabb gazdasági visszaesés esetén mi lesz a vállalati profitokkal. Hiszen költségcsökkentésre ezek alapján már nem nagyon maradt lehetőség.

Csúcsra érő profit marginok. A subprime jelzáloghitelpiac problémái már 2007-ben felbukkantak, mégis a Lehman Brothers csődje 2008-ban sokként érte a vállalatokat. A gazdasági környezet gyorsan romlott és a pénzügyi-likviditási-bizalmi válság hirtelen begyűrűzött a reálgazdaságba is. A bevételek hanyatlására agresszív költségcsökkentési intézkedésekkel reagáltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés