Előfizetői tartalom

Társasági szinten már dúl a háború Kína és az Egyesült Államok között

Portfolio
Mérgesedik a viszony Kína első számú szélenergetikai gyártója és korábbi beszállítója, az American Superconductor között. Az amerikai társaság alig egy hónapja öt különböző jogi eljárást kezdeményezett a Sinovellel szemben, amelyre a kínai cég egy 125 millió dollár értékű kártérítési igénnyel válaszolt - számol be a Financial Times.

Kína meghatározó szélturbina-gyártója, a Sinovel keresetet nyújtott be egy pekingi választott bíróságon, amelyben beszállítója, az American Superconductor (AS) által korábban vele szemben indított eljárások megszűntetését, valamint 125 millió dollárnak megfelelő kártérítést követel. Az AS korábban öt különböző eljárást kezdeményezett kínai vásárlójával szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés