Előfizetői tartalom

Mennyit érhetnek az OMV töltőállomásai?

Sándor Dávid
Egyes töltőállomások értékesítését, és bizonyos országok kiskereskedelmi piacáról való kivonulást hirdetett meg az OMV a szeptember végi stratégiájában, melyet követően egyre több találgatás jelenik meg az értékesíteni szándékozott egységekről. Legutóbb a magyar, cseh és szlovák piacról való kivonulás lehetősége merült fel a sajtóban, mely az utóbbi évek átlagos piaci tranzakciós árai alapján 467 millió eurós többlet bevételt jelenthetne az OMV számára. Megvizsgáltuk, hogy az osztrák cég nagyságrendileg mekkora összegre tehetne szert egyes hálózatainak értékesítéséből.

Hova akasztja ki az OMV az eladó táblát? Az OMV szeptember végén egy két napos média és befektetői prezentáció keretében mutatta be új stratégiai terveit, melynek legfontosabb pontjait az alábbi táblázatban gyűjtöttük össze, összevetve azokat a 2010 májusában megfogalmazott irányelvekkel. A stratégiából világosan körvonalazódó legfontosabb változás, hogy a jövőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés