Előfizetői tartalom

Támogatja a biogáz termelőket a kormány

Portfolio
A készülő megújuló energia átvételi rendszer a társadalmi hasznosság elismerésével a korábbiakhoz képest kiszámíthatóbb és nagyobb befektetői biztonságot garantáló átvételi támogatást kíván biztosítani az áramot és hőt együttesen előállító biogáz erőművek számára - fogalmazott Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár az egyetlen magyar cukorgyár telephelyén tett látogatásakor 2011. október 12-én, Kaposvárott.

A szakpolitikus szerint a mezőgazdasági, élelmiszeripari és vágóhídi melléktermékek ártalmatlanításánál nemzetgazdasági szempontból sokkal kifizetődőbb azok energetikai hasznosítása. A különböző szerves hulladékokból költséges technológia alkalmazásával állítható elő hasznos energia, ezért jól kell megválasztani a telephelyet, és gondoskodni kell a megtermelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés