Előfizetői tartalom

Kreatív megoldások Franciaországból: ismét karbonadó?

Portfolio
A költségvetési helyzet javítása céljából a francia kormány ismét játszik egy környezetvédelmi típusú adó kivetésének gondolatával. A francia lapok által megszellőztetett tervet a kormány megerősítette, azonban semmilyen további részletet nem kommentáltak. A lapok által kiszivárogtatott információk szerint a kormány egyszeri eszközként alkalmazná a nehéz- és energiaipart érintő karbonadót, amelyből kb. 250 millió eurót remélnek - számol be a BusinessGreen.

Francia lapértesülések szerint a Sárközy-kormányzat ismét karbonadó bevezetését tervezi, a meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozó Le Figaro beszámolója szerint a vezetés ezúttal nem a széndioxid-kibocsátás mértékétől függően terhelné meg a karbonintenzív iparágakat, hanem fix adókulcsot alkalmazna. A kormány megerősítette, hogy valóban tervez hasonló típusú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés