Előfizetői tartalom

Elhalasztották a végleges döntést a korai nyugdíjaknál

Portfolio
Nincs még döntés a korhatár előtti nyugdíjak ügyében, a Magyar Nemzet cikke szerint azért nem sikerült a várakozásokkal ellentétben már szerdán megállapodni, mert a Belügyminisztérium alternatív javaslatai közül többet sem támogattak. Az elmúlt napokban több helyen is kiszivárgott a kormány javaslattervezete, amely minden korai nyugdíjat átnevezne, és a járandóságokat megváltozott szabályok szerint lehetne csak folyósítani. A Népszabadság eközben azt írja, hogy a költségvetés tervezetéből az derül ki, hogy a rokkantnyugdíjakat a Nyugdíjbiztosítási Alap helyett az Egészségbiztosítási Alap veszi át, azonban ezek kiadásaihoz több tízmilliárd forintnyi bevétel hiányzik.

A kormány szerdai ülésén mégsem tudta véglegesíteni azt a törvényjavaslatot, amely a korhatár előtti nyugdíjak megváltoztatásáról szól. A Magyar Nemzet forrása szerint azért maradt el a végleges döntés, mert a Belügyminisztérium javaslatait nem sikerült teljes egészében beépíteni a normaszövegbe. A törvényjavaslat számos tárcát érint, a közös nevezőre jutás pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés