Előfizetői tartalom

Kivonul Romániából a Nokia, vizsgálat alatt a magyar gyár is

Portfolio
Még az idei év végéig bezárja romániai gyárát a Nokia, ami 2200 fős elbocsátással jár. Ezen felül további 1300 főt bocsát el a csökkenő piaci részesedéssel küzdő mobilgyártó, ezzel együtt a társaság közel alkalmazottainak közel 3%-ától válik meg. A cég további elbocsátásokat helyezett kilátásba 2012-re és közölte, hogy több (köztük a magyarországi) gyár hosszú távú szerepét is felülvizsgálja.

3500 fős elbocsátást jelentett be ma a Nokia a költségcsökkentési intézkedések nevében. A finn mobilgyártó közölte, hogy bezárja romániai (kolozsvári) gyárát, amely 2200 fős leépítést eredményez, további 1300 főtől pedig a helymeghatározási szolgáltatások divíziójának átszervezése kapcsán válik meg, ami főként amerikai és németországi tevékenységeit érinti....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés