Előfizetői tartalom

Nem titkolózik tovább a Google

Portfolio
Nyilvánosságra hozta áramfogyasztási adatait az amerikai tech-óriás, a Google. A társaság által külön weboldalon közzétett adatok szerint a Google szerverparkjai lényegesebben kevesebbet fogyasztanak a szektortársak berendezéseinél. A társaság által tavaly felhasznált, mintegy 2,26 TWh villamos energia 25%-át szerezte be megújuló forrásból, amivel szemben az idei évben már 30%-os részaránnyal számol.

A keresőóriást környezetvédő csoportok régóta támadták azzal, hogy nem hozza nyilvánosságra áramfogyasztásával, és azzal összefüggően környezetterhelésével kapcsolatos adatait. A környezetvédő szervezetek azt szeretnék elérni, hogy a hatalmas adatközpontokat üzemeltető kb. egy tucatnyi vállalat hozza nyilvánosságra környezetterheléssel kapcsolatos mutatóit, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés