Előfizetői tartalom

Kiárusítás a tőzsdéken - Mit kell venni?

Az elharapózó adósságválság és a recessziós félelmek idén nyáron ismét pánikhangulatot eredményeztek a világ tőkepiacain. Az irányadó amerikai részvényindexek jelentősebb korrekción vannak túl és miután az elemzői várakozások késleltetetten reagálnak a piaci környezet változásaira, így ez az értékeltségi szintek csökkenéséhez vezetett. Az egyedi részvények között azonban már nem egy olyat találunk a nagyvállalatok között is, amelyek jelenleg alacsonyabb árazás mellett lehet megvásárolni, mint a válság legsötétebb időszakában, ilyen többek között az Apple és az Intel is.

Nyomot hagyott a pánik az árazásokon. A válság során az S&P 500 index értékeltsége 2008. november 20-án érte el mélypontját 8,9-szeres értéken. Mint ismeretes, a Lehman Brothers csődjét nagy zuhanások követték az amerikai tőzsdén, az elemzők pedig csak jóval lassabban reagáltak a romló gazdasági környezetre. Amikor a részvénypiacok 2009 márciusában elérték mélypontjukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés