Előfizetői tartalom

Rekord területen aratják a napraforgót

Portfolio
Az idén rekord nagyságú területen, 575 ezer hektáron kezdődhet meg a napraforgó betakarítása, az állományok általában jó képet mutatnak, de az augusztus végi hőség miatt lesznek térségek, ahol a termésmennyiség 10-20 százalékkal elmarad az előzetes várakozásoktól - állapította meg a Magyar Agrárkamara növénytermesztési osztálya, írja az MTI.

Szerdai közleményében a szervezet emlékeztet rá, hogy tavaly a napraforgó országos vetésterülete alig haladta meg a félmillió hektárt. Tavaly ugyanis a csapadékos őszi időjárás miatt az őszi kalászosokat nem tudták a sokévi átlagnak megfelelő nagyságú területen elvetni, ezért előtérbe kerültek a tavaszi kultúrák, főként a kukorica és a napraforgó. A Vidékfejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés