Előfizetői tartalom

Nagyot bukhat a Magyar Telekom anyavállalata

Portfolio
Az AT&T idén márciusban tett vételi ajánlatot a Deutsche Telekom amerikai leányvállalatára, az amerikai piacvezető a tranzakcióval tovább erősíthette volna amerikai piaci pozícióját, a Deutsche Telekom pedig igen jó áron válhatott volna meg a problémás leányvállalattól. A deal eredményeképpen egy mobilpiaci óriásvállalat alakult volna ki az amerikai piacon, várható volt, hogy az amerikai versenyjogi szabályokra hivatkozva valaki még akadályokat gördíthet a fúzió elé. Ez a valaki az amerikai kormány lett, véleményük szerint a két vállalat összeolvadását követően jelentősen csökkenhet a verseny az amerikai mobilpiacon, az árak emelkedhetnek, mindennek a fogyasztók innák meg a levét. Úgy tűnik, a Deutsche Telekom most nagy bajban van, hiszen nem lesz könnyű olyan vevőt találnia, aki az AT&T-éhez hasonlóan magas összeget ajánlana a T-Mobile USA-ért, a német társaság árfolyama ennek megfelelően 7 százalékos zuhanással reagált a tegnapi kereskedésben.

Pedig már a célegyenesben volt a deal Az AT&T idén márciusban egyezett meg a Deutsche Telekommal, 39 milliárd dollárt ajánlottak annak amerikai leányvállalatáért. A német telekommunikációs vállalat részvényesei kitörő örömmel fogadták a hírt, hiszen a T-Mobile USA csak problémát jelentett a vállalatnál, nem igazán illeszkedett a cégstruktúrába, folyamatosan árcsökkentésekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés