Előfizetői tartalom

Miért kell egy mentőautónak újszerűnek lennie?

Hámor Iván
Immár másodjára is megakasztotta a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése - ami mindkét esetben az éppen "alul maradt" pályázó kezdeményezett - az Országos Mentőszolgálat új járművek beszerzésére kiírt pályázatát. Az idő közben halad, aminek a hatásait jogalkotók is kénytelenek beépíteni a szabályzókba, így növekedhetett meg 10-ről 13 évre a mentőautók működési engedélyének kiadhatósága - a forgalomba helyezéstől számítva.

A speciális feladatokat ellátó járművek esetében sokszor nem maga az "autó", hanem a felépítménye, annak a berendezése képvisel igazán nagy hozzáadott értéket, és nem csak eszközértékben kifejezve. Ilyenek a mentőautók is, melyek akár egy intenzív osztály feladatait képesek ellátni, a kórháztól több száz kilométeres távolságban is.A mentőjárművek beszerzése ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés