Előfizetői tartalom

Hatalmas tér nyílt lefelé - Technikai elemzés

Portfolio
Hét nap alatt közel 7%-os esést produkáltak a tengerentúli piacok, ezzel a március közepi japán földrengésben látott szintekig estek vissza a fontosabb benchmarkok, törve ezzel minden fontosabb technikai támaszszintet és emelkedő trendet. Mindezek pontot tettek azon dilemma végére, miszerint kialakul-e medvepiac a piacokon, avagy sem. Alábbi elemzésünkben az S&P 500 mellett a német Dax és az OTP valamint a MOL grafikonjait vesszük részletesebb vizsgálat alá. A grafikonokat hosszabb távon is vizsgáljuk, keresve meddig eshetnek a parkettek.

A hosszú távú trendeket a piacokon három ismérv alapján lehet azonosítani. Ha ezek mindegyike fennáll erős trendről beszélünk, ha pedig egyik sem, akkor üdvözölhetjük a trendfordulót. A hosszú távú emelkedő trendet egy min. 9 hónapot átölelő emelkedő trendvonal jelöl, aminek áttörése természetesen negatív jelzés Az árfolyam a 200 napos mozgóátlag felett tanyázik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés